629 41 61 16 oscar@ragafisioterapia.com
Biomecànica

Estudi de la marxa i de la carrera

El cos humà és una complexa estructura en la qual hi trobem músculs, ossos, tendons, lligaments i diverses estructures amb un comportament biomecànic individual i a la vegada connectats entre sí per interactuar conjuntament formant part d’un sistema o aparell, com per exemple, l’aparell locomotor responsable del moviment del cos humà.

Per tant, comprenent i analitzant la biomecànica del nostre cos, al caminar, al córrer, fent esport o la postura en el treball, podem determinar l’origen de les anomalies que poden produir les variacions en les estructures mecàniques del nostre cos, alterant el seu correcte funcionament amb el consegüent risc de lesions.

L’Estudi de la marxa i la carrera consisteix en l’anàlisi i la correcció de la tècnica de córrer. Es valoren i comparen els moviments de cada persona amb uns rangs de moviment considerats normals i és aquí on, observant les diferències vers la normalitat, es pot corregir el gest incorrecte modificant-lo per evitar futures alteracions o lesions esquelètiques o musculars que poden produir patologies importants si no es modifiquen a temps.

Confecció d’ortesis plantars

A través de diversos exàmens realitzem un estudi ortèsic: analitzem la petjada, la pressió plantar i la medició de l’equilibri correcte, segons les necessitats específiques de cada pacient. Per fer-ho, comptem amb un software especialitzat, un escanner 3D, videocàmeres i una plataforma amb sensors.

Mitjançant una baropodometria, realitzem diferents tipus d’anàlisis:

  • Anàlisis estàtic: avalua la distribució de les càrregues, superfícies i pressions totals
  • Anàlisis dinàmic: avalua la pressió plantar durant la marxa, és a dir, quan el peu està en moviment.
  • Podoscopia: avalua la morfologia, l’aparença i l’estat físic del peu.
  • Foto anàlisis postural: que s’utilitza per fer una avaluació integral de la postura, amb visió anterior, posterior, lateral i contralateral.
  • Vídeo anàlisis de la marxa: visualitza simultàniament la baropodometria dinàmica i el vídeo del pacient durant el cicle de la marxa. Aquest estudi ens permet determinar l’estratègia postural de l’individu, ja sigui en pacients amb una patologia manifesta o en persones asimptomàtiques.
Fes-nos una visita!
Et resoldrem tots els dubtes que puguis tenir.